FC Groningen verliest van FC Twente

FC Groningen verloor vrijdagavond met 3-1 van FC Twente.

Na een matige start leek FC Groningen tegen een 0-1 achterstand aan te kijken na een goal van Cerny van Twente. Echter de bal werd na een ‘minutenlange’ beoordeling van de VAR afgekeurd.

Tien minuten later maakte dezelfde Cerny wel de 1-0 na een slechte verdediging van Dammers. Na ruim een half uur spelen kreeg Jørgen Strand Larsen de kans voor Groningen, maar keeper Joël Drommel wist de bal te stoppen. Enkele minuten later schoot Itakura net naast.

Wout Brama onderschepte een slechte bal van Padt en door snel schakelen kon aanvaller Danilo Pereira de 2-0 maken.

Na rust lag het initiatief meer bij Groningen. Na zeven minuten spelen scoorde Ahmed El Messaoudi via een kopbal na een voorzet van Bart van Hintum, 2-1. Hierna probeerde de FC nog de gelijkmaker te maken, maar de goal vial aan de andere kant. Alexander Jeremejeff maakte de 3-1.

Zondag 4 oktober speelt FC Groningen thuis tegen Ajax.