Robben scoort bij laatste oefenwedstrijd FC Groningen

Arjen Robben scoorde zondagmiddag de eerste goal in de laatste oefenwedstrijd van FC Groningen tegen Bundesliga-club Arminia Bielefeld. Het was 18,5 jaar geleden dat Robben scoorde voor FC Groningen. Robben zijn laatste doelpunt dateerde van 28 april 2002.

Robben zette Groningen in de 17e minuut op voorsprong op aangeven van Mo El Hankouri. De gelijkmaker maakte Consbruch in de 22e minuut voor Bielefeld. De eindstand bleef 1-1 gelijk.

In de binnenstad van Groningen was zondagmiddag veel politie aanwezig. De sfeer was rustig in de binnenstad. Zaterdagavond gingen in de Grote Kromme Elleboog Duitse en Groningse supporters met elkaar op de vuist. Daarbij werden onder meer tafels en stoelen naar elkaar gesmeten.

De gemeente had voor zondag een noodbevel afgegeven nadat uit informatie was gebleken dat een groep Duitse riscosupporters naar Groningen wilde afreizen. Na de ongeregeldheden zaterdagavond ging het noodbevel direct zaterdagavond in.

FC Groningen begint volgende week zondag de Eredivisie tegen PSV in eigen huis om 16.45 uur.