Opsporing Verzocht: Woninginbraken in Groningen en Leek en bewakingsbeelden Van Gogh-roof

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Dickelbers

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan woninginbraken in Groningen en Leek. Ook worden beelden getoond van de roof van het Van Gogh schilderij van het Groninger Museum uit museum Singer in Laren.

Woninginbraken in Groningen en Leek

De woninginbraken vonden plaats op 24 januari aan de jaspisstraat in Groningen en 25 januari aan de Goldbergsingel in Leek.

In de Jaspisstraat in Groningen werden op 24 januari, onder andere sieraden, cosmetica, schoenen en kleding gestolen. Om bij de woning te komen klommen de inbrekers over de tuindeur. Aan de achterzijde werd een raam opengebroken waardoor de twee personen naar binnen klommen. Een dag later probeerde dezelfde daders in te breken aan de Goldbergsingel in Leek. Het politieonderzoek wijst uit dat dezelfde inbrekers betrokken waren bij beide incidenten. De inbraken vonden plaats tussen 17.00 uur en 19.00 uur, terwijl de bewoners niet thuis waren.
Bij de woning in de Goldbergsingel lukte het de inbrekers niet om binnen te komen. Bewakingscamera maakten opnames van de verdachten.

De politie wil graag weten wie dit zijn of waar zij verblijven. De politie is te bereiken via 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800 – 7000.

Bewakingsbeelden van diefstal van ‘Van Gogh’ schilderij

Ook zijn bewakingsbeelden van de roof van het schilderij van Van Gogh uit museum Singer Laren dinsdagavond te zien in het tv-programma Opsporing Verzocht. Dat meldt de politie op Twitter.

Het doek dat Vincent van Gogh in 1884 maakte, werd eind maart gestolen uit het museum in Laren. Het gaat om het werk Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar. Het gestolen schilderij van 57 centimeter breed en 25 centimeter hoog is eigendom van het Groninger Museum en was aan Singer Laren uitgeleend.

Opsporing Verzocht is te zien om 20.30 uur op NPO 1.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden