Auto’s, speedboot en geld henneptelers in beslag genomen

Foto: Publiek Domein

Bij drie woningen en een bedrijfspand in Groningen de afgelopen week zijn vijf auto’s, een speedboot en zo’n 20.000 euro in beslag genomen door de politie en Justitie.

De actie kwam voort uit het oprollen van een hennepknipperij afgelopen zaterdag in Oudeschip, waarbij negen mensen betrapt werden terwijl ze henneptoppen aan het knippen waren. In de loods werden enkele tientallen kilo’s aan materiaal gevonden waarvan zo’n dertig kilo uiteindelijk als handelsrijpe hennep de straat op zou gaan.

De hoofdverdachten zijn vermoedelijk al geruime tijd in de hennepteelt actief bleek uit het onderzoek. Waarschijnlijk hebben zij daar enkele honderdduizenden euro’s mee verdiend.

Bij de doorzoekingen van de woningen van de verdachten in Groningen werden onder meer namaak-vuurwapens gevonden. Bij het bedrijf aan de Verlengde Hereweg werd onder andere de administratie in beslag genomen. De politie vermoedt dat de onderneming gebruikt werd voor het witwassen van opbrengsten uit de hennepteelt.

Van de zaterdag aangehouden verdachten zitten er nog drie vast, een 32-jarige inwoner van Groningen, een 50-jarige inwoonster van Groningen en een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het onderzoek van de politie wordt voortgezet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden