Hulp gevraagd bij onderzoek naar Jumbo Bommenlegger!

Foto: Google Maps

De politie roept de hulp in van het publiek bij het het opsporen van de man die met explosieven probeert de Jumbo af te persen.

Bitcoins
De persoon die de bommen plaatste bij filialen van de Jumbo in de stad en in Zwolle eist bitcoins, dat is een digitaal betaalmiddel, van de supermarkt, maakte de politie vandaag bekend.  om tips over de mogelijke dader te krijgen.

De politie maakte niet bekend hoe hoog het bedrag is dat de afperser van de Jumbo wil hebben. De eerste explosie was in mei bij een filiaal van de Jumbo aan de Wilhelminakade. De laatste bedreiging was bij een filiaal in Zwolle die een bombrief ontving.

De politie denkt dat het een man is tussen de 20 en 40 jaar oud, die woont in de stad Groningen.

Sinds mei zijn er bij twee Jumbo-filialen in Groningen explosieven neergelegd. Een keer moest de Jumbo Euroborg worden ontruimd na een bommelding.

Het publiek kan via de site van de politie het opsporingsdossier inzien. De politie hoopt dat op die manier meer tips over identiteit van de dader op tafel komen.

Het overzicht laat zien dat de dader op meerdere momenten contact zoekt met zowel Jumbo als de politie.

Op woensdagochtend 1 juli ontvangt de Jumbo-supermarkt aan de Veemarkt bij het centrum van Zwolle een felicitatiekaart. Het is een zogenaamde muziekkaart, waaruit een melodie komt als je hem opengeklapt. In de kaart zit een kleine hoeveelheid explosieve stof.

Tips, vragen en suggesties worden elke dag bekeken door een speciaal team. Hierna worden de reacties, waar mogelijk, toegevoegd aan het politiedossier.

Veiligheidsmaatregelen
De politie en Jumbo hebben bij alle 579 Jumbo-filialen maatregelen genomen na de incidenten met explosieven bij vestigingen in Groningen en Zwolle. Dat zegt donderdag Rob Vos, die namens de politie het onderzoek naar de dader leidt.

Op de site politie.nl/jumbo-incidenten/de-zaak geeft de politie inzage in een groot gedeelte van het onderzoek.

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden