Geen bom bij Jumbo Groningen

Foto: Google Maps

Zaterdagmiddag rond half een ontving de politie een bommelding bij de Jumbo Euroborg.

De Jumbo Euroborg, de sportschool Plaza Sportiva, een gedeelte van het stadion van FC Groningen en een gedeelte van het Alfa College werden ontruimd. Bomverkenners werden opgeroepen. Ook de Explosieven Ontruimingsdienst (EOD) was onderweg.

De politie gaf ondertussen de camerabeelden eerder vrij van de verdachte. Mogelijk is er een verband met twee incidenten die op 31 mei en in de nacht van 8 of 9 mei plaatsvonden. Afgelopen donderdag werd bekend dat op zondagavond 31 mei een ontploffing was bij de Jumbo aan het Overwinningsplein. Op de beschikbare camerabeelden is te zien dat een verdachte persoon iets neerlegt bij de Jumbo. Even later is een ontploffing te zien.

Eerder incident
In de nacht van 8 op 9 mei trof de politie een explosief aan bij de Jumbo aan de Wilhelminakade. Dit voorwerp kwam niet tot ontploffing. Een rechercheteam, bestaande uit 20 rechercheurs, werkt fulltime aan het onderzoek.

Rond 22.00 uur waren de bomverkenners klaar met het doorzoeken van de Jumbo aan de Boumaboulevard. Er werd geen bom aangetroffen. Het gebied is weer vrijgegeven.

Jumbo’s in Groningen blijven onder verscherpt toezicht van de politie. Het onderzoek naar de identiteit van de persoon die de bommelding heeft gedaan gaat door evenals het onderzoek naar de beide andere incidenten.

Lees ook:

Alle informatie over de dreiging bij de supermarkt Jumbo is in een dossier op politie.nl gezet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen