Jumbo-incidenten in Opsporing Verzocht

Dinsdag 9 juni besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de drie incidenten afgelopen maand bij Jumbo-supermarkten in Groningen.

In deze uitzending wordt nieuwe informatie gegeven en nieuwe vragen gesteld aan het publiek over het incident op zondagavond 31 mei, waarbij een explosief werd aangetroffen bij de Jumbo aan het Overwinningsplein.

Overzicht

  • In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei ziet een voorbijganger een verdacht pakketje bij een pui van de Jumbo aan de Wilhelminakade. Het blijkt een explosief te zijn dat ergens anders gecontroleerd tot ontploffing wordt gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD).
    Lees ook: 372 Mensen ondervraagd in passantenonderzoek Wilhelminakade
  • Het voorval op zondag 31 mei was de tweede keer dat een incident met een explosief plaatsvond bij een supermarkt van de Jumbo.
    Lees ook: Extra veiligheidsmaatregelen voor Jumbo’s Groningen
  • Op zaterdag 6 juni werd rond het middaguur een bommelding gedaan dat bij de Jumbo aan de Boumaboulevard in Groningen een bom zou liggen. De omgeving werd afgezet. De supermarkt en omliggende bedrijven werden ontruimd. Bomverkenners en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werden ingezet. Na uren onderzoek werd er niets aangetroffen.
    Lees ook: Geen bom bij Jumbo Groningen

Opsporing Verzocht
In Opsporing Verzocht worden de beelden van de man getoond die iets neerlegt bij het raam van de Jumbo aan het Overwinningsplein. Kort daarop horen omwonenden een harde knal. Hierbij werden een raam en een kozijn vernield bij de supermarkt. In de uitzending wordt nieuwe informatie gegeven en wordt een aantal specifieke vragen gesteld aan het publiek.

Begin mei werd een explosief gevonden bij een winkel de Wilhelminakade, op 31 mei was er daadwerkelijk een explosie bij de pui van de winkel aan het Overwinningsplein. Afgelopen zaterdag was er een bommelding bij de Jumbo aan de Euroborg, maar toen bleek het loos alarm.

De politie gaf zaterdag beelden vrij van een dader. Deze man legde iets neer bij de vestiging aan het Overwinningsplein. Kort erna ontplofte het pakketje. Niemand raakte gewond, wel werd een raam beschadigd. De man schermt zijn gezicht af met een paraplu, maar valt op door ‘een apart loopje’.

Dinsdag 9 juni NPO1 om 20.30 uur in Opsporing Verzocht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden