Extra veiligheidsmaatregelen voor Jumbo’s Groningen

Foto: Publiek Domein

Jumbo supermarkten in de regio Groningen hebben extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Dat meldt het hoofdkantoor van de Jumbo in het Brabantse Veghel.

Zondag 31 mei werd voor de tweede keer een explosief gevonden bij de Jumbo aan het Overwinningsplein. Deze explosief ging wel af. Hierbij werd een raam en kozijn beschadigd, meldde de politie donderdag.

Knal
Zondagavond meldde een buurtbewoner een knal bij de supermarkt, maar de politie trof niets verdachts aan. Maandag werd duidelijk dat een raam en een kozijn waren beschadigd, maar het personeel dacht dat het om vernielingen ging.

Bij het bekijken van camerabeelden op woensdag werd ontdekt dat een ‘verdacht persoon’ iets bij de supermarkt neerlegde en er enige tijd later een explosie volgde.

In de nacht van 8 op 9 mei werd bij een Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen ook al een bom gevonden, door een voorbijganger aan de Wilhelminakade. Deze bom ging niet af.

De directie van de supermarkt zegt vertrouwen te hebben in het onderzoek van de politie naar de dader, maar wil verder geen verklaring geven.

Lees ook:

Slachtoffers
Het explosief dat zondag werd neergelegd was volgens de politie wel minder zwaar dan de bom die eerder aan de Wilhelminakade werd gevonden. Die bom was volgens de politie zwaar genoeg om voor veel schade en mogelijk ook slachtoffers te zorgen.

Omdat beide incidenten ’s nachts plaatsvonden, vermoedt de politie dat de verdachte niet uit is op het maken van slachtoffers, maar op het veroorzaken van schade aan gebouwen. De Jumbo-filialen in de stad Groningen worden de komende tijd extra in de gaten te houden.

De beelden van de verdachte zijn komende dinsdag te zien in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden