Poging overval op Mc Donalds in Eelderwolde

Foto: De Redactie

In de afgelopen nacht was er een poging tot een gewapende beroving bij een horecagelegenheid (Mc Donalds) aan de Oriëntatielaan in Eelderwolde, meldt de politie.

De melding kwam rond 1.00 uur afgelopen nacht en betrof in eerste instantie een beroving in de nabijheid van de horecagelegenheid. Echter er bleek sprake van een poging tot een gewapende overval.

De politie kreeg afgelopen nacht rond 1.00 uur melding van een gewapende beroving bij de horecagelegenhei. Eenmaal ter plaatse bleek al snel dat er zeer vermoedelijk sprake was van een poging tot overval op de horecagelegenheid.

Twee mannen zouden een jongen bedreigd hebben met een mes en vervolgens zijn fiets hebben gestolen. Eenmaal ter plaatse en met de betrokkenen gesproken te hebben bleek er zeer vermoedelijk ook sprake te zijn van een poging overval op de horecagelegenheid.

Eén van de twee mannen zou via een raam naar binnen zijn gegaan en een geldbedrag hebben geëist. Dankzij alert optreden van het personeel is dat niet gelukt en vertrokken de verdachten. Tijdens hun vlucht hebben ze, buiten bij de horecagelegenheid, een persoon beroofd van een zwarte, elektrische damesfiets van het merk Pegasus.

Het gaat om twee mannelijke verdachten die in het zwart gekleed waren. Eén van hen droeg een helm. De verdachten hadden zichzelf grotendeels bedekt met duct tape. “Mogelijk heeft iemand deze personen kort na de poging overval nog gezien”, aldus de politie.

De politie vraagt getuigen, die de verdachten mogelijk gezien hebben kort na het incident of in het bezit zijn van camerabeelden waar de verdachten mogelijk op staan contact op te nemen met telefoonnummer 0900 – 88 44 of anoniem via 0800 – 7000.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen