Stadjer (18) aangehouden voor schietincident Radiumstraat

Foto: De Redactie

Een arrestatieteam van de politie heeft op dinsdagochtend een 18-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident in de Radiumstraat op 9 oktober vorig jaar. Dat meldt de politie.

Bij het schietincident werd op een woning geschoten. Niemand raakte daarbij gewond.

De verdachte zit vast in volledige beperkingen en zal worden verhoord. Ook werd dinsdagochtend een woning in Groningen doorzocht in verband met dit onderzoek.

De politie onderzoekt een aantal schietincidenten in de Groningse wijk Vinkhuizen. Daarbij wordt ook gekeken of er een verband is tussen de verschillende incidenten.

Radiumstraat en Zandsteenlaan

Zo werd op 12 januari nogmaals geschoten op dezelfde woning in de Radiumstraat. Op 20 mei werd al een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor deze beschieting. In de nacht van 18 op 19 januari werd een woning in de Zandsteenlaan beschoten.

Tijdens het onderzoek naar het schietincident van 9 oktober wordt gekeken of de 18-jarige jongen uit Groningen ook iets te maken heeft met de andere schietincidenten.

De politie vraagt mensen met informatie of tips over deze schietincidenten te bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000 of via 0800-6070 (de Opsporingstiplijn).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen