Twee Groningers verdacht van betrokkenheid bij (internet) oplichting

Foto: De Redactie

Een 34-jarige man en een 34-jarige vrouw uit de gemeente Groningen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij een grootschalige (internet)oplichtingszaak. De hoofdverdachte van de grootschalige oplichting, een 34-jarige man uit Winschoten, werd in januari aangehouden.

De twee Groningers worden verdacht van medewerking aan oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. Grote geldbedragen werden buit gemaakt bij 14 slachtoffers met in totaal meer dan tweehonderdduizend euro schade, meldt de politie. De gedupeerden kwamen onder andere uit Tynaarlo, Groningen, Tzum, Twijzelerheide, Woldendorp, Delfzijl, Veendam, Burum en Zaandam.

De oplichting vond plaats via online aanbieders van kluswerkzaamheden. Na een aanbetaling voor de klussen, werden geen diensten geleverd.

De hoofdverdachte in deze zaak, een 34-jarige man uit Winschoten, zit nog steeds vast. De twee Groningers zijn inmiddels vrijgelaten, maar blijven wel verdachte.

Het onderzoek is inmiddels afgerond en het dossier is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM). De politie adviseert als je slachtoffer bent van internetoplichting altijd aangifte te doen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen