Aanhouding middels “een achtje”

Foto: Publiek Domein

De bestuurder van een auto werd donderdagmiddag aangehouden na alert reageren en optreden van twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s)van “Stadstoezicht”.

De twee boa’s reden in een opvallende dienstauto van de gemeente en zagen achter hun een auto rijden met 2 mannen erin die een grote sigaret aan het roken waren, meldt de politie. Toen de auto’s stil stonden voor het verkeerslicht aan de Turfsingel vroegen de boa’s of het een joint betrof waarop de mannen “ja” zeiden.

Hierop riepen ze twee collega’s van de politie op via de portofoon. De agenten hebben de bestuurder aangehouden op basis van art 8, lid 1 van de Wegenverkeerswet. Op het bureau is er een bloedproef afgenomen om de hoeveelheid aan verdovende middelen vast te stellen in zijn bloed.

Het bloed is opgestuurd naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) en de verdachte is na verhoor heengezonden.

Artikel 8, lid 1

“Het is een ieder verboden een voertuig te besturen of als bestuurder te doen besturen, terwijl hij verkeert onder zodanige invloed van een stof, waarvan hij weet of redelijkerwijs moet weten, dat het gebruik daarvan – al dan niet in combinatie met het gebruik van een andere stof – de rijvaardigheid kan verminderen, dat hij niet tot behoorlijk besturen in staat moet worden geacht.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden