Muzikale post voor bewoners Zinn locatie de Brink

Foto: Hanzehogeschool Groningen

Bewoners van Zinn, locatie de Brink in Groningen ontvangen vrijdag 17 april muzikale post.

De studenten van het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van Hanzehogeschool Groningen maken deze week muzikale ansichtkaarten voor de bewoners in het kader van de jaarlijkse projectweek Artistic Reflective Week. Vanwege de huidige situatie rond het coronavirus worden de composities dit jaar online uitgevoerd en kunnen de bewoners via tablets de optredens bijwonen.

Jaarlijkse Artistic Reflective Week

Ieder jaar organiseert het Prins Claus Conservatorium de Artistic Reflective Week een projectweek voor alle eerstejaars studenten. Doel van deze week is om studenten te laten samenwerken met verschillende doelgroepen in de samenleving en daardoor hun horizon te verbreden.

Vaste partner tijdens deze week is Zinn locatie de Brink, organisatie voor (thuis)zorg ouderen. Ieder jaar ontmoeten studenten en bewoners elkaar, zowel op locatie als bij het conservatorium. Zij komen tijdens deze ontmoetingen met elkaar in contact, leren elkaar kennen en delen verhalen. Deze verhalen gebruiken de studenten als inspiratiebron bij het maken van persoonlijke composities, die zij vervolgens aan het eind van de projectweek aan de bewoners presenteren.

Online ontmoeten

In samenwerking met de medewerkers van De Brink zijn familieleden, verzorgers en vrienden van de bewoners gevraagd om een boodschap in te sturen. De studenten ontvingen meer dan 50 boodschappen in de vorm van filmpjes, collages, knutselwerkjes, brieven en foto’s. Er was ook een hele mooie bijdrage van bewoners van een van de afdelingen aan hun familieleden waarin ze lieten weten dat het goed met ze gaat.

Muzikale post

Met de ontvangen boodschappen maken studenten tijdens de projectweek, ieder vanuit hun eigen kamer, samen muzikale ansichtkaarten. In 12 groepen werken ze online met hun coaches aan kleine persoonlijke composities.

Op vrijdagmiddag 17 april worden alle muzikale ansichtkaarten aangeboden aan De Brink. Deze keer worden de composities online uitgevoerd en delen medewerkers van Zinn deze optredens via tablets met de bewoners.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden