Uittips voor zondag 27 augustus

Foto: Jan Buurma

Gezelligheid op de laatste NoorderZondag, naar de zomerkermis of het Grachtenfestijn bezoeken, maar ook de Bommen Berendloop en Vestingdag Groningen en ook het Bie Daipfestival in Appingedam. Hieronder is een overzicht van verschillende activiteiten om er op uit te gaan.

NoorderZondag

De laatste dag van het elfdaagse internationaal kunstenfestival en zomerfeest Noorderzon Performing Arts Festival Groningen of te wel NoorderZondag is de dag dat verschillende culturele organisaties en groepen zich presenteren voor het nieuwe culturele jaar.

Er is een gezellige culturele markt, verschillende workshops en live muziek verspreid door het Noorderplantsoen. Ook is er van het Pop-up Museum in de Horatiotent. Hier wordt een preview geboden van de aanstaande eerste Groninger Museumnacht op zaterdag 9 september.

Verder kan er lekker gegeten en gedronken worden tijdens Noorderzon.

Kijk hier voor de programmering van zondag. Voor meer informatie: noorderzon.nl

Zomerkermis in de binnenstad

Van de Break Dance tot de hoge No Limit, Botsauto’s of grijpmachines, een oliebol of suikerspin en nog veel meer is allemaal mogelijk op de zomerkermis. Vandaag is de kermis geopend van 12.00 uur tot 1.00 uur ’s nachts. Lees ook: Zomerkermis op Grote Markt van start

Grachtenfestijn

Op en rond de Groningse grachten is er volop feest tijdens het laatste weekend van augustus. Om 14.00 uur start de Grachtenpardade, een optocht van sloepen, bootjes en ook aantal elektroboten, zonneboten en een waterstofboot. Een flyboarder leidt de stoet. Daarnaast zijn er livemuziek, open terrassen en nog veel meer. Lees ook: Vijfde editie Grachtenparade zondag 27 augustus

Bommen Berendloop 2017

Vandaag vindt de 15e editie plaats van de Bommen Berendloop, een hardloopevenement, dat jaarlijks wordt georganiseerd rond ‘Groningens Ontzet’. Het parcours heeft overwegend groene routes, waaronder door natuurgebied de Onlanden, en voert door de drie gemeenten Groningen, Noordenveld en Tynaarlo. Lees ook: Bommen Berendloop 2017. Voor meer informatie: bommenberendloop.nl

Vestingdag Groningen 2017

Een nieuw onderdeel van de activiteiten rond Groningens Ontzet zijn de Vestingdagen. Een Groningse vertoning van de historische gebeurtenissen in 1672. Op het binnenterrein van het Noorderlijk Scheepvaartmuseum staan tenten van de soldaten die er wonen en leven. Ook is er een exercitieterrein en wordt er authentiek gekookt. Verder zijn lezingen over de geschiedenis tot aan 1672 en het jaar 1672. Ook is er uitleg over wapens die gemaakt zijn tussen 1500-1800 na Christus. Ook staan op het buitenterrein verschillende kramen van winkeliers. De tijd is van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Internationaal Folk & Seasongsfestival Bie Daip

De laatste dag van het driedaagse Bie Daip, grootste internationale Folk & Seasongs festival van Europa is het grootste internationale Folk & Seasongs festival van Europa met 30 acts uit 8 Europese landen en 1 act uit Amerika. Naast de optredens zijn er ook veel oude ambachten, een maritieme markten gratis rondvaarten met muziek aan boord. Voor kinderen zijn er ook veel activiteiten.

Zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Voor meer informatie: biedaip.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden