Vijfde editie Grachtenparade zondag 27 augustus

Foto: De Redactie

Zondag 27 augustus vindt de 5e editie van het Grachtenfestijn plaats. De Grachtenparade, georganiseerd door Stichting Grachtenfestijn en Progress Events, vraagt aandacht voor Duurzaamheid en vaarwegen. Het thema is opnieuw dit jaar Groen/Wit. Groen is de kleur van duurzaamheid en groen/wit de kleuren van Groningen.

De uitzwaaitocht van de Trintella4green is een van de hoogtepunten dit jaar. Deze heren zullen energieneutraal de wereld rondvaren en plastic recyclen aan boord.

Programma

Maximaal 150 boten varen vanuit Lauwersoog, Garnwerd, Appingedam en het Leekstermeer naar Groningen. Tijdens de route zal een flyboarder de stoet met bootjes door de diepenring leiden. Ook zijn er zangkoren langs de route, open terrassen en is begeleidt een fanfare de parade.

De ‘Grachtenparade’ begint om 14.00 uur vanuit de Zuiderhaven en heeft 4 aanbrengtochten over 3 vaarwegen vanuit de provincie. Naast de nodige spektakel varen een aantal elektroboten, zonneboten en een waterstofboot mee.

De Grachtenparade start om 14.00 uur in de Zuiderhaven. De stoet met boten zal vervolgens het Hoge- en Lage der A inslaan en een ronde Diepenring varen. Eenmaal terug aangekomen in de Zuiderhaven rond 15:50 uur kan er genoten worden van DJ Arnoud die muziek zal draaien met behulp van een waterstofaggregaat.

Om 16:30 uur zal de prijs voor de best en mooist versierde boot worden uitgereikt. Deelnemers die zich nog willen inschrijven kunnen dit doen via [email protected] zolang er nog plaats is.

Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.grachtenfestijn.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden