Meer bussen en aangepaste routes voor Zuidlaardernacht en Zuidlaardermarkt

Foto: De Redactie

Tijdens de Zuidlaardernacht en de Zuidlaardermarkt in de nacht van maandag op dinsdag en dinsdagoverdag rijden extra bussen. Ook zijn er aanpassingen in de dienstregeling, waarbij bussen aangepaste routes rijden.

Voor de komende Zuidlaardernacht rijden extra buslijnen Groningen, Eelde, Assen en Gieten voor bezoekers van de Zuidlaardermarkt en de kermis.

Aangepaste routes

Vanwege de Zuidlaardernacht en Zuidlaardermarkt rijdt Q-link 5, die van Groningen naar Annen gaaat niet via halte Brink in Zuidlaren. Reizigers kunnen in- en uitstappen bij de halte Julianalaan. Op dinsdag rijdt Q-link 5 van 10.00 uur tot 18.00 uur vanaf Groningen via de halte P+R Westlaren rechtstreeks naar Annen. De bus stopt onderweg niet in Zuidlaren.

Tussen de haltes bij P+R Westlaren en Julianalaan in Zuidlaren rijdt één tot twee keer per uur een extra pendelbus lijn 55. Reizen met lijn 5 en 55 kan door in- en uit te checken met de OV-chipkaart of pinpas.

Lijn 51 Groningen – Zuidlaren rijdt dinsdag 17 oktober niet van en naar de halte Brink in Zuidlaren, maar via de extra halte Brandweerkazerne.

Extra lijnen vanuit Groningen, Veendam, Gieten, Assen en Eelde

De volgende extra buslijnen rijden voor bezoekers van de Zuidlaardernacht en Zuidlaardermarkt van maandagavond 16 tot en met dinsdagmiddag 17 oktober dag en nacht:

  • Buslijn 45 Eelde – Zuidlaren;
  • Buslijn 46 Assen – Vries – Zuidlaren;
  • Buslijn 48 Veendam – Gieten – Zuidlaren;
  • Buslijn 49 Groningen – Zuidlaren (alleen in de nacht. Reis op overige momenten met Q-link 5 en/of de pendelbus lijn 55).

Deze buslijnen staan niet in de reisplanner. Kijk voor meer informatie: qbuzz.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen