Groningen investeert miljoenen in de kwaliteit van schoolgebouwen

Foto: Gemeente Groningen

De komende jaren investeert de gemeente Groningen miljoenen euro’s om de schoolgebouwen in de gemeente een stevige kwaliteitsimpuls te geven. De plannen voor de investeringen in de gebouwen voor primair, speciaal en voortgezet onderwijs zijn vastgelegd in het “Gro Up, scholenplan gemeente Groningen.

Wethouder onderwijs Carine Bloemhoff: “Een goed schoolgebouw levert een belangrijke bijdrage aan het geven van goed onderwijs en zorgt voor een prettig leer- en werkklimaat voor onze leerlingen en leerkrachten.

De uitvoering van dit plan is in volle gang: KC ten Boer is opgeleverd, de plannen voor de Peter Petersen en Brinkschool in Haren zijn in een volgende fase, IKC Borgman in de Oosterparkwijk is geopend en vrijdag start de bouw van OBS de Driebond in Engelbert.

”De school is het ankerpunt in de wijk en speelt een belangrijke rol in het leven van een kind. Door als gemeente te investeren in goede schoolgebouwen kunnen we ervoor zorgen dat ook leefbaarheid in de wijk of het dorp verbetert en de school het middelpunt wordt waar iedereen welkom is,” aldus wethouder Carine Bloemhoff.

Op de website www.scholenplan-gro-up.nl is te zien welke scholen verbouw, nieuwbouw of renovatie krijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden