Cultuurnota en locatie nieuwe Oosterpoort op agenda van Politieke Woensdag

Archief de Redactie.
Foto: Gemeente Groningen

Kan de gemeente Groningse minima gratis mondkapjes geven? En overweegt de gemeente sportclubs die door corona in de problemen zitten te helpen met een steunpakket? zijn twee vragen die raadsleden deze woensdag tijdens het Politiek Vragenuur aan het stadsbestuur stellen.

Ook corona komt vrijwel altijd terug in het wekelijkse Vragenuur, dat is gepland van 15.30 tot 16.30 uur. De vragen voor 21 oktober over mondkapjes zijn van GroenLinks, die ook vragen stelt over mobiele testbussen voor coronatesten. Vragen over sportverenigingen die door het door de coronacrisis moeilijk hebben zijn van het CDA.

Asielzoekers

De PVV heeft vragen over hotel Nescio in Haren als quarantainelocatie voor asielzoekers die besmet zijn met het coronavirus en ook over Warmtenet Paddepoel. En de Partij voor de Dieren stelt woensdag vragen over de kap van bomen aan de Hunzeboord.

Insprekers

Een ‘beeldvormende raadsbijeenkomst’ over de nieuwe cultuurnota – ‘Kunst en cultuur voor iedereen 2021-2024’ – van het college van B&W staat op de agenda om 20.00 uur in het tijdelijke stadhuis aan de Radesingel. Tijdens deze bijeenkomst kunnen insprekers de raadsleden vertellen wat ze van de cultuurnota vinden. Dit gebeurt digitaal vanwege de coronamaatregelen.

Er hebben zich acht insprekers van verschillende culturele instellingen voor deze sessie aangemeld. De fracties gaan in deze bijeenkomst nog niet met elkaar en de cultuurwethouder in debat. Dat gebeurt tijdens de ‘meningsvormende’ sessie op 28 oktober.

Oosterpoort

De toekomst van De Oosterpoort komt om 21.10 uur aan de orde. De gemeente heeft de tweede fase van de verkenning naar een nieuw muziekcentrum als opvolger van De Oosterpoort uitgewerkt. Twee locaties zijn onderzocht: het stationsgebied en de Vrydemalaan bij het Ebbingekwartier.

Conclusie is dat beide locaties geschikt zijn als vestigingsplaats. Maar de voorkeur van het college gaat uit naar het stationsgebied, omdat dit gebied volgens de gemeente de meeste kansen zou bieden. Naast de optimale bereikbaarheid is een nieuw muziekcentrum hier aanjager voor levendigheid en gebiedsontwikkeling, aldus het college.

Politieke Woensdag

Op de andere vergaderlocatie van de raad, in zaal Topweer van het Provinciehuis, zijn ook verschillende bijeenkomsten. De agenda van de Politieke Woensdag staat op gemeenteraad.groningen.nl. Ook worden de meeste bijeenkomsten uitgezonden op deze website.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden