Sneltests bij COVID.LIMITED en mondkapjes bij Mondkapjes.nl vliegen de deur uit

Foto: Covid.Limited

Het jaar 2020 duurt nog iets meer dan een maand en Nederland kampt nog steeds met de coronacrisis. Sneltesten en het dragen van mondkapjes blijven essentiële wapens in de strijd tegen het coronavirus. Bij COVID.LIMITED en Mondkapjes.nl kunnen mensen terecht voor beide zorgproducten.

COVID.LIMITED biedt voor bedrijven en particulieren sneltests aan, iets wat onverminderd doorgaat sinds de opening van de eerste testlocatie. Mensen kunnen in tegenstelling tot de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten ook zonder verdachte symptomen terecht voor een antistoffen bloedtest, neusswab (lees: antigeentest van Abbott) of een combinatie van allebei. Bovendien is het mogelijk om met laatstgenoemde optie naar andere EU-landen te reizen, want een ondertekend reiscertificaat behoort standaard tot het combipakket.

GGD volgt testbureaus met aanbieden van sneltests

Inmiddels is de GGD ook overtuigd van het nut van antigeentesten. COVID.LIMITED biedt deze door het RIVM gevalideerde antigeensneltesten ook aan. Aanvankelijk bleef de GGD vasthouden aan de PCR-test waarvoor over het algemeen lange wachttijden golden, maar afgelopen week heeft Groningen de eerste stap gezet naar een eigen sneltestprogramma. Het is andermaal een bevestiging dat de sneltests wel degelijk een gelijkwaardige, of in de praktijk, beter oplossing zijn.

Toch zit er wel een verschil in hoe de GGD’s en COVID.LIMITED te werk gaan. De belangrijkste daarvan is, zoals hierboven genoemd, dat we bereid zijn om tests uit te voeren bij mensen die willen weten of ze het coronavirus hebben opgelopen zonder de daadwerkelijke klachten te ervaren. Bij de GGD kunnen alleen zieke mensen terecht. Het testen bij COVID.LIMITED is volgens de AVG privacy geregeld. Bij een positieve uitslag van de combitest of antigeentest geeft onze arts graag advies.

Een ander punt waarop COVID.LIMITED zich onderscheidt, is de mogelijkheid voor bedrijven om voor haar werknemers sneltesten te boeken. U zult niet de eerste werkgever zijn die personeel ziek thuis heeft zitten en zich nu afvraagt hoe verder. Vaak is het verstandig om een hele groep werknemers te laten testen en uit te sluiten dat er iemand met het virus in het bedrijf actief werkzaam is. COVID.LIMITED biedt tevens de mogelijkheid om bij het bedrijf op locatie te testen om aan die behoefte te beantwoorden en de werknemers zoveel mogelijk in uw systeem te houden. Hoe meer mensen u wilt laten testen, hoe groter een de kortingsstaffel kan zijn.

Voorbereid voor de mondkapjesplicht

Maar alleen testen is niet voldoende. Voor het indammen van het virus en het terugkrijgen van ons ‘oude leven’ is meer nodig. De overheid heeft als onderdeel van die visie een nieuwe maatregel ingesteld die op uiterlijk 1 december geldt: het verplicht dragen van een mondkapje in openbare binnenruimten.

Mondkapjes.nl heeft allerlei nieuwe, hippe ontwerpen op de website staan. Denk aan unieke trainingsmaskers voor gebruik bij het hardlopen of sporten, wasbare mondkapjes met bijzondere printjes en modellen voor kinderen. Zo zie je er binnen en buiten alsnog trendy uit.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Lees ook: Corona sneltestlocatie opent maandag in Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen