Corona sneltestlocatie opent maandag in Groningen

Foto: De Redactie

Aan de Verlengde Bremenweg opent maandag een teststraat voor snelle coronatesten van het bedrijf Covid.Limited. Op de snelteststraat wordt gestart met 15 min COVID-19 testen. De Corona-testlocatie wordt als eerste geopend in Groningen met een vestiging in het pand van Evenementenverhuurbedrijf Carlo Spijkerman en maakt onderdeel uit van Coronatest Nederland.

“Het aantal gemeten nieuwe COVID-19 besmettingen loopt per dag harder op. De Nederlandse overheid & de GGD Corona-testlocaties kampen met constante capaciteitsproblemen terwijl de opbouw van de nieuwe Corona gevallen sterk blijft toenemen”, aldus de ondernemingen. “Dit beeld baart iedereen ernstige zorgen. We hebben dan ook de handen ineengeslagen om detectie van besmettelijke gevallen en groepsimmuniteit te bevorderen waar we kunnen”.

Het doel is om grootschalig Corona-preventie artikelen beschikbaar te stellen voor een zo laag mogelijke prijs. Daarnaast is het doel onder de nationale website www.coronatestnederland.nl binnen 6 weken 100 corona testlocaties op te zetten om zo goed mogelijk verspreiding van het Coronavirus sneller tegen te gaan.

Het bedrijf opent met een capaciteit van 16 tot 24 sneltesten per uur, online te boeken via www.coronatestnederland. De coronatesten betreffen CE gekeurde bloeddruppel testen goedgekeurd voor gebruik in de EU, uitgevoerd door ervaren EHBO personeel.

Snel testen voor bedrijven

Voor bedrijven wordt een COVID-19 test op locatie geboden. Werknemers worden snel getest en de uitslag wordt direct na de testafname aan werknemers doorgegeven. Het snel kunnen testen biedt uitkomst voor veel werkgevers om in deze tijd werknemers inzetbaar te houden en nog belangrijker stress binnen de organisatie te verminderen.

Hoe gaat het in zijn werk

Na het maken van een online afspraak, volgt een bezoek aan de testlocatie. Hier wordt de aanmelding gecontroleerd en kan de test worden afgenomen. Door middel van het afnemen van een bloeddruppel zoals bij een diabetestest is het mogelijk om met een bij Volksgezondheid bekende en Europees geregistreerde COVID-19 sneltest binnen 15 minuten de uitslag te geven. De uitslag is privé en wordt niet geregistreerd.

Uitslag

Er zijn verschillende uitslagen te verwachten. De eerste uitslag kan zijn dat er aanwezigheid is van antilichamen tegen het Coronavirus. Vervolgens kan het zijn dat je positief getest wordt, oftewel je bent besmet met COVID-19 virus. Deze mensen dienen contact opnemen met de huisarts of GGD en zullen direct 10 dagen in quarantaine moeten om verdere besmetting te voorkomen. Tot slot kan zijn dat je in het verleden besmet bent geweest en dat je nu antistoffen in je lichaam bevat. Je bent niet meer besmettelijk. Wanneer men geen antistoffen bezit is het raadzaam om zich vaker te laten testen COVID-19.

“Wat belangrijk is volgens de organisatie om te vermelden is dat dit niet een commercieel belang is. Wij willen met elkaar als team een steentje bijdragen aan het onder controle krijgen van het corona virus”.

De initiatiefnemers roepen landelijk ondernemers op zich met een mogelijke locatie te melden. Daarnaast zijn EHBO gecertificeerde hulpverleners van harte welkom om hun steentje bij te dragen. Voor elke locatie zoeken zij een wet B.I.G. geregistreerde zorgverlener, verpleger of of paramedicus.

 

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden