Tijdelijke bouwroute, de 'Ziggolus' vanaf maandag buiten gebruik; fietsers moeten omrijden

12 mrt 2023, 9:05 Nieuws
bouwroute oost ziggolus aanpak ring zuid
De tijdelijke bouwroute aan de oostzijde van de verdiepte ligging, de zogenaamde ‘Ziggolus’, gaat zondag 12 maart dicht. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.
Het gaat om de route voor bouwverkeer, die sinds 2021 in gebruik was, vanaf het Winschoterdiep naar de bouwplaats voor de zuidelijke ringweg bij het Europaplein. Op deze locatie wordt de aansluiting op de verdiepte ligging gerealiseerd.
Door de sluiting gaat het bouwverkeer weer door het Europapark rijden. Vanwege de veiligheid kunnen fietsers het Europapark niet meer via de noordzijde bereiken. Het bouwverkeer heeft daar waar fietsers nu nog gebruik maken van de rijbaan op het Winschoterdiep in de bochten de volledige weg nodig. Fietsers worden tot maart 2024 omgeleid via het fietspad langs het oude Winschoterdiep. Het voetpad naast de rijbaan van het Winschoterdiep blijft wel open.
De nieuwe bouwroute loopt op de heenweg via de Boumaboulevard, de Van Elmptstraat en het Winschoterdiep. Terug rijdt het bouwverkeer via het Winschoterdiep, de Eelkemastraat en de Tonkensstraat. Tot eind 2023 gaat het volgens Aanpak Ring Zuid om zo’n 5 tot 15 vrachtwagens per dag.

Werkzaamheden

Zodra de bouwroute dicht is, wordt deze verwijderd en aangevuld met grond. Vervolgens worden betonwerkzaamheden uitgevoerd en asfalt aangebracht. Volgend jaar wordt dit deel van de weg aansluiten op de zuidelijke ringweg.
Vanaf 22 mei hebben fietsers een extra mogelijkheid om het Europapark te bereiken, door gebruik te maken van het nieuwe fietspad langs de Europaweg.