Sloop oude ringweg gaat voorspoedig

07 aug , 9:25 Nieuws
img 20240530 wa0000
De sloop van de oude ringweg gaat voorspoedig. In deze vierde fase die nog drie weken duurt wordt de nieuwe verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg aangesloten op de bestaande wegen. Daarvoor moet de oude ringweg worden afgebroken en moeten de tunnelmonden worden afgebouwd.
In de Herewegbuurt en rond de Kempkensberg zijn muurtjes en lichtmasten verwijderd en is het wegdek afgebroken. De komende twee weken wordt de bouwkuip verwijderd. Ook is het wegdek van de noordbaan weggebroken. Daarnaast zijn liggers gezaagd, geboord, en uitgehesen en is de ringweg bij de Helperzoom en de Verlengde Lodewijkstraat gesloopt.
De komende twee weken wordt het viaduct over het spoor gesloopt en worden de asbestliggers die zich daarin bevinden gesaneerd.
Bij het spoor is de tijdelijke oprit Meeuwerderbaan verwijderd en de weg die tegen de oude ringweg was gebouwd (de bypass) is inmiddels grotendeels ontgraven. De sloop schuift steeds verder op in westelijke richting.
Voor het eerst sinds de jaren '70 kun je de H. L. Wicherstraat vanaf de Meeuwerbaan weer zien, meldt Aanpak Ring Zuid.

Werkzaamheden afbouw

Aan de uiteinden van de verdiepte ligging bouwt de aannemer aan de aansluiting op het Julianaplein (westzijde) en het Europaplein (oostzijde).
De werkzaamheden bestaan onder andere uit het afwerken beton, opruimen en afvoeren betonbekisting, aanbrengen van de markering aan de zuidbuis, aanbrengen van de onderste deklagen van de tunnelmond aan de oostzijde en barriers (lage muurtjes) aanbrengen.
Voor de toekomstige Máximaweg is de fundatie aangelegd voor de rijweg en het fietspad. Ook is de aannemer daar begonnen met het bestraten van het trottoir.