Negen dagen geen treinen tussen Hoofdstation en Europapark in augustus

jul 11 , 9:15 Nieuws
trein 20240710 omleidingen rondom station europaparkjpg 2
Van zaterdag 3 augustus tot en met zondag 11 augustus rijden er bussen in plaats van treinen tussen het hoofdstation van Groningen en station Groningen Europapark. Dat is nodig vanwege de sloop van de oude zuidelijke ringweg over het spoor, meldt Groningen Bereikbaar. Tegelijkertijd gebruikt het project Groningen Spoorzone deze periode om werkzaamheden bij het station uit te voeren.
Voor operatie Ring Zuid wordt een deel van de nieuwe ringweg verdiept aangelegd en deze loopt straks ook onder het spoor door. De oude ringweg tussen het Julianaplein en de Europaweg wordt momenteel afgebroken. In de treinvrije periode wordt het gedeelte van de ringweg boven het spoor gesloopt en vanwege de veiligheid is er dan geen treinverkeer mogelijk.

Werkzaamheden Groningen Spoorzone

Op het station worden de rode torenkraan en de hulpbrug verwijderd. Die zijn niet langer nodig voor de werkzaamheden. De perrons 1 en 3 worden aangepast om ruimte te maken voor perronkappen en toekomstige winkels.

Wegafsluitingen en omleidingen

Vanwege de werkzaamheden is de onderdoorgang bij de Verlengde Lodewijkstraat sinds 1 juli afgesloten voor alle verkeer. De onderdoorgang bij de Helperzoom is al langere tijd dicht. Fietsers en voetgangers van en naar station Groningen Europapark kunnen gebruikmaken van een tijdelijk fiets- en voetpad langs het Oude Winschoterdiep of via de Helperzoom, de Kempkensberg en de Hereweg. Autoverkeer kan station Europapark bereiken via de Helperzoom of de Europaweg en de Boumaboulevard.

Treinvervangende bussen

Arriva en NS zetten vervangende bussen in tussen station Groningen en station Groningen Europapark. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. De extra reistijd kan oplopen tot een kwartier. De treinvervangende bussen zijn rolstoeltoegankelijk, maar het meenemen van fietsen in de treinvervangende bussen is niet mogelijk
Reizigers die gebruik willen maken van deze bussen hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals een OV-chipkaart of betaalpas. Inchecken kan op het station van vertrek en uitchecken kan op het station van bestemming. Op station Europapark arriveren en vertrekken de treinen van en naar Assen, Veendam, Winschoten en Bad Nieuweschans/Weener (D). Bestaande aansluitingen kunnen niet worden gegarandeerd.