"Hoe ziet de toekomst van de Biotoop en Hortus Haren eruit?"

jul 10 , 12:45 Gemeente
hortus haren
De gemeente Groningen vraagt inwoners van Groningen en Haren om mee te denken over de toekomst van de Biotoop en de Hortus in Haren. Hiervoor organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst op dinsdag 16 juli.
De gemeente is sinds 1 januari 2023 eigenaar van het terrein in Haren waarop de Biotoop en de Hortus Botanicus zich bevinden. De gemeente kocht het terrein van de Rijksuniversiteit Groningen.
De gemeente ziet het belang van zowel de Hortus als de Biotoop in voor inwoners van Haren: “De tuinen van de Hortus zijn een oase van rust en natuur. De Biotoop is een belangrijke broedplaats voor kunstenaars en ondernemers. Zij organiseren regelmatig culturele en sociale activiteiten voor iedereen. De gemeente wil deze kwaliteiten de komende jaren graag behouden. Een plan voor de toekomst en verbeteringen wil de gemeente bespreken met de huidige gebruikers en de inwoners van Haren”, zo valt te lezen op de website van de gemeente Groningen .
De gemeente wil wensen, ideeën en zorgen van inwoners horen tijdens de bijeenkomst. Deze worden meegenomen in de uitwerking naar verschillende scenario's, meldt de gemeente.
De inloopbijeenkomst is op 16 juli van 19.30 uur tot 21.30 uur aan de Kerklaan 34 in Haren. Aanmelden kan tot 14 juli via het sturen van een e-mail .