Martini Ziekenhuis houdt Open Dag zaterdag

jun 07 , 15:00 Nieuws
zijgevel martini ziekenhuis
Het Martini Ziekenhuis organiseert zaterdag 8 juni, waarbij de 4.500 medewerkers een kijkje achter de schermen geven.
Bezoekers komen op plaatsen waar zij normaal niet kunnen komen, zoals de operatiekamers, het pathologisch laboratorium, de keuken waar maaltijden voor patiënten worden klaargemaakt en de technische ruimtes. Ook laat het ziekenhuis de nieuwe Martini Academie zien en is er volop informatie over werken en leren in de zorg.
Op de Open Dag krijgen bezoekers informatie over wat er gebeurt in de Kliniek, bij de Poliklinieken, bij de Spoedzorg & Operatiekamers en bij de Zorgondersteuning (onder meer Beeldvormende Techniek, Pathologie, Apotheek en Endoscopie). Bij alle onderdelen zijn er volop Doe & Beleef activiteiten.
Daarbij is speciale aandacht voor kinderen. Zij kunnen met hun pop of knuffel naar de Berendokter, een letterspeurtocht doen of een selfie laten maken in de ambulance of met een speler van FC Groningen of Donar.
De laatste Open Dag in het Martini Ziekenhuis in 2019 trok ruim 8000 bezoekers. Het ziekenhuis verwacht dat een groot deel van de bezoekers op de fiets komt. Wie toch met de auto komt, kan gratis parkeren op parkeerterrein Noord.
De Open Dag is zaterdag 8 juni tussen 11.00 en 16.00 uur te bezoeken.