Lycurgus trekt Chileense Vincent Parraguirre aan

07 jun , 14:25 Sport
vicente parraguire actie 040624 1024x699 1
Lycurgus heeft de 29-jarige Vicente Parraguirre uit Chili aangetrokken voor het komend seizoen. Dat is volgens eigen zeggen een primeur, omdat nooit eerder in de geschiedenis van de club een Chileen in Groningen speelde.
De 29-jarige passer-loper Parraguirre uit Chili begon met volleyballen op zesjarige leeftijd. De Chileense international speelde samen met zijn twee oudere broers, Matias en Tomas, die van 2011 tot 2020 in het nationaal team.
Op zijn negentiende vertrok de 1.94 meter lange Parraguirre vanuit Chili, waar hij onder meer voor Club Deportivo Manquehue en Club Ado speelde, naar de Laval University in het Canadeese Quebec waar hij vijf jaar actief was en als bedrijfskundige afstudeerde. Daarna volgen drie seizoenen bij SKV Usti nad Labem in Tsjechië. Sinds 2021 speelde de aanvaller bij Club Ciudad de Buenos Aires. Waar hij de afgelopen twee seizoenen kampioen werd en de beker pakte. Zowel in 2017, 2021 als 2023 werd Parraguirre verkozen tot beste passer-loper van het Zuid-Amerikaans kampioenschap en in 2021/2022 en 2022/2023 als beste passer-loper van de Argentijnse competitie.
Parraguirre komt op voorspraak van de nieuwe coach Mark Lebedew. ‘Ik volg Vicente al een aantal jaren. Hij is een zeer goede aanvaller en deed de afgelopen jaren prima ervaring op in de Argentijnse competitie. Daar behoort hij al een aantal jaren tot de beste passer-lopers. In het nationaal team boekte Chili met Parraguirre historisch goeie resultaten. Dat is voor een groot deel aan hem toe te schrijven. Bovendien heeft Parraguirre sterke leiderschapskwaliteiten. Daar kijk ik zeker ook naar uit.’
Parraguirre vertelt: ‘Ik speel om te winnen. Het behalen van het kampioenschap staat bovenaan. Alle andere prijzen staan uiteraard ook op het lijstje. Mijn persoonlijke ambitie is verder om me met mijn terugkeer in Europa goed te laten zien en daarvan te genieten.’