Filmhub Noord zoekt Filmleraar van het Jaar 2024-2025

11 sep , 16:20 Nieuws
unnamed 2021 11 25t101211817 filmleraar 2021 lin woldendorp
Filmhub Noord zoekt de Filmleraar van het Jaar 2024-2025. Voor het zevende jaar op rij organiseert het Landelijk Netwerk Filmeducatie samen met de zes regionale Filmhubs de zoektocht naar de Filmleraar van het Jaar.
In 2023/2024 veroverde groep 6-leraar Chris Beijer uit Leeuwarden de publieksprijs. In 2021 won de Groningse docent Elroy Gramsbergen de landelijke titel.
Filmhub Noord roept daarom opnieuw leraren op om zich in te schrijven. Uit de inzendingen kiest een jury samengesteld door de Filmhub een regionale winnaar.  De regionale winnaar wint in ieder geval een jaar lang gratis naar de film en een opleidingsplek bij post-hbo opleiding filmeducatie On The Movie. Daarnaast doet de regionale winnaar ook mee met de landelijke verkiezing, waar de landelijke titel en meer prijzen te winnen zijn.

Filmleraar van het Jaar

De Filmleraar van het Jaar-verkiezing zet leraren in de spotlight die film inzetten in hun lessen. Van maken tot analyseren, van losse opdracht tot lesplan, en van biologie tot Frans; de mogelijkheden zijn eindeloos. Een filmleraar is iemand die lessen aantrekkelijk maakt met film. Die film bewust inzet, zodat leerlingen méér leren zien in bewegend beeld, én zich beter leren uitdrukken als ze zelf films of vlogs maken. Het is een leraar die leerlingen met film activeert en film inzet om aan lessen vorm te geven.

Meer informatie en aanmelden 

Ben of ken jij deze Filmleraar van het Jaar en werk jij op een school in Drenthe, Friesland of Groningen? Meld jezelf of diegene dan aan. Dat kan door naar het inschrijfformulier te gaan op www.filmeducatie.nl/filmleraarvanhetjaar