Fietspad Hereweg eerder dicht vanwege veiligheid tijdens sloop ringwegviaduct

21 okt , 14:35 Nieuws
20241018 fietspad hereweg 154139
Via Aanpak Ring Zuid
Het fietspad aan de westzijde van de Hereweg gaat eerder dicht vanwege de veiligheid van de fietsers tijdens de sloop van het ringwegviaduct. Het fietspad sluit vanaf dinsdagochtend 22 oktober in plaats van de aangekondigde zaterdag 26 oktober.
"Het fietspad aan de westzijde zou nog tot 26 oktober open blijven. Bij nader inzien vinden we dat niet veilig genoeg", aldus Aanpak Ring Zuid.
De komende week en de de week daarop wordt het oude ringwegviaduct gesloopt. Voor de veiligheid gaat het fietspad dicht vanaf het begin van de sloop.
Bij de Hereweg werd vorige week begonnen met de herinrichting van het stuk weg ter hoogte van de zuidelijke ringweg. Voor autoverkeer is de weg dicht. Voor fietsers in beide richtingen is aan de westzijde van de weg een fietspad aangelegd.
Fietsers kunnen gebruikmaken van de Papiermolentunnel en het tijdelijke fietspad tussen de kempkensberg (bij DUO) en de Waterloolaan.
Op 1 november is het fietspad weer open. Dan zijn de werkzaamheden volgens Aanpak Ring Zuid zo ver dat het fietspad weer veilig open kan.