Wereld Aids Dag 2015

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Marvinmaximilian

Vandaag dinsdag 1 december is het Wereld Aidsdag, een internationale dag die gewijd is aan de bewustwording omtrent aids.

Het doel van Wereldaidsdag is om wereldwijd aandacht te vragen voor de aidsproblematiek en op te roepen tot solidariteit met mensen met hiv en aids.

Wereldwijd vinden er vele initiatieven plaats zoals evenementen, congressen en acties. Wereld Aids Dag vond voor het eerst plaats op 1 december 1988.

Het thema van deze dag voor de jaren 2011 tot en met 2015 is “Getting to Zero”: “Op weg naar nul”!

In Nederland organiseert de non-profitorganisatie STOP AIDS NOW! Wereld Aidsdag verschillende initiatieven en acties.

Rode Lint
Op Wereld Aids Dag wordt opgeroepen het rode lintje op te spelden. Het is het sybool voor solidariteit met mensen met hiv.
Red Ribbon cc by sa 3.0 wikipedia commons Gary van der Merwe
Sneltesten op hiv – Vrijdag 28 november tot 4 december
In de week rondom Wereld Aids Dag wordt de Nationale hiv-testweek gehouden. Op diverse plaatsen in het land kunnen mensen terecht bij de GGD of het ziekenhuis voor een anonieme snel-test op hiv en voorlichting. Meer informatie en een locatie bij jou in de buurt: www.hivtestweek.nl.

Wereld Aids Dag Campagne STOP AIDS NOW!
Op Wereld Aids Dag zelf vraagt STOP AIDS NOW! op een speciale manier aandacht voor de honderdduizenden vrouwen en meisjes die wereldwijd door aids sterven. Ieder jaar overlijden 1,2 miljoen mensen aan aids, waarbij de grootst getroffen groep (jonge) vrouwen zijn. In de Amsterdam ArenA laten amassadeurs Nicolette Kluijver en Angela Groothuizen van de organisatie op dinsdagochtend 10.000 kaarsjes branden.

Studenten van 8 faculteiten in actie
Ruim 800 studenten van de acht medische faculteiten in Nederland trekken dit jaar er weer op uit om geld op te halen voor STOP AIDS NOW! en studenten bewust te maken van hiv, aids en soa’s. De leden van de medische studentenorganisatie IFMSA kunnen zomaar opduiken in Groningen, Amsterdam, Leiden, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

STOP AIDS NOW! is een samenwerking van: Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO, Oxfam Novib

Voor meer informatie: stopaidsnow.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden