RIVM: ‘Aantal ziekenhuisopnames met COVID-19 stabiel in gemeente’

Foto: Publiek Domein

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen is stabiel gebleven met de afgelopen dagen. Dat blijkt vrijdagmiddag uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Volgens het RIVM zijn nog achttien patiënten uit de gemeente Groningen opgenomen (geweest) met een besmetting met COVID-19. Dat zijn 7,7 personen op de 100.000 inwoners.

Daling aantal ‘corona-patiënten’  op IC’s

De daling van het aantal corona-patiënten op Intensive Care-afdelingen met een aangetoonde besmetting zet door. Op vrijdag liggen nog zes patiënten op de ic’s in de provincie Groningen. Dit waren woensdag nog zeven patiënten. Dat blijkt uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Ook het aantal patiënten op de reguliere ‘corona-verpleegafdelingen’ is gedaald naar 21 patiënten in vergelijking tot woensdag. Toen lagen 27 patiënten in het ziekenhuis met een vastgestelde besmetting. In de noordelijke ziekenhuizen is ruim voldoende capaciteit beschikbaar voor de opvang van patiënten.

Landelijk

Landelijk kreeg het RIVM 13 nieuwe meldingen binnen van personen, die overleden zijn aan het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal overledenen op 5.788. Er zijn negen nieuwe patiënten, met een vastgestelde besmetting in het ziekenhuis.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met 188 naar 44.888.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen