RIVM: ‘Aantal opgenomen patiënten met COVID-19 in gemeente Groningen stabiel’

Foto: Publiek Domein

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen is ook vrijdag stabiel gebleven. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

Voor de negende dag op rij liggen er volgens de RIVM nu 7,7 op de 100.000 inwoners uit onze gemeente in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien patiënten.

De daling op de intensive cares van noordelijke ziekenhuizen zet door. Het aantal opnames op de intensive care is gedaald van 27 op woensdag naar 23 op vrijdag. Wel is het aantal opnames van coronapatiënten op ziekenhuisbedden buiten de intensive care toegenomen naar 43 opnames. Dat blijkt uit de cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ NN) vrijdag.

Landelijk

Landelijk zijn in het afgelopen etmaal 71 mensen overleden aan COVID-19. Daarmee komt het totaal op 5.359 overledenen. Het totaal aantal in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege COVID-19 is met 35 patiënten toegenomen naar 10.592. Tot nu toe zijn er 42.093 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Dat is een toename van 319 personen.

Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden