RIVM: ‘Aantal ziekenhuisopnames in gemeente Groningen blijft stabiel’

Foto: Pete Linford by Pixabay

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 is ook op zondag gelijk gebleven met zaterdag. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

Volgens het RIVM zijn 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. Dat betekent in absolute aantallen achttien patiënten. Het aantal ziekenhuisopnames in de gemeente Groningen blijft voor de vierde dag op rij stabiel.

Landelijk

Landelijk heeft het RIVM 69 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, dat zijn er 25 minder dan zaterdag. Het totaal komt daarmee op 5.056 overledenen. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Ook zijn er 44 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn, waarmee het totaal komt op 10.995. Het aantal bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM is toegenomen met 335 patiënten ten opzichte van vrijdag. Daarmee komt het totaal op 40.571 positief geteste patiënten met COVID-19.

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden