RIVM: “Aantal coronapatiënten opnieuw gelijk gebleven”

Foto: Publiek Domein

Opnieuw is het aantal ziekenhuisopnames in de gemeente Groningen stabiel gebleven. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen is in een ziekenhuis in de gemeente Groningen is gelijk gebleven met zondag. Volgens het RIVM zijn 7,3 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit zeventien personen.

Aantal coronapatiënten op Groningse ic’s en verpleegafdelingen afgenomen

Het aantal coronapatiënten op Groningse intensive care-afdelingen is gedaald van 40 afgelopen vrijdag naar 36 op maandag. Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN).

Ook op de Groningse verpleegafdelingen is sprake van een daling. Momenteel liggen daar 46 coronapatiënten. Dit waren vrijdag nog 49 patiënten. Een week geleden waren dat er nog 58.

Het ROAZ NN maakt drie keer in de week het aantal door coronapatiënten bezette bedden bekend, zowel op de intensive care als op de verpleegafdelingen.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur zijn 43 mensen overleden als gevolgen van het coronavirus. In totaal zijn 4.518 overleden aan het coronavirus. Ook zijn volgens het RIVM 65 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Het aantal positief geteste personen op het coronavirus steeg met 400 tot 38.245.

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen