Alfa-college en FC Groningen in actie voor Kids United

Kids United
Foto: Communicatie Alfa College

Studenten van het Alfa-college en FC Groningen zetten zich samen in voor Kids United; een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking.

In november en december vinden er allerlei acties plaats met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kids United én meer bekendheid te geven aan de stichting.

Kids United
Kids United is een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking. Kinderen vanaf 6 jaar die door hun handicap niet bij een reguliere voetbalclub kunnen voetballen, komen in aanmerking om zich contributievrij aan te sluiten bij Kids United.

Marketing en Communicatie
De projectgroep van de samenwerkingsactie bestaat uit studenten van de opleiding Marketing en Communicatie van het Alfa-college in Groningen. Zij begeleiden de activiteiten van begin tot eind, als onderdeel van het projectonderwijs, waarbij de studenten waardevolle praktijkervaring opdoen.

Tot half december organiseren ze allerlei acties om geld in te zamelen, met als afsluiting een openbare kerstmarkt op 17 december van 15:00 tot 19:00 uur bij de hoofdingang van FC Groningen.

November. Aangepast in beweging!
De actie van het Alfa-college en FC Groningen sluit aan bij ‘November. Aangepast in beweging!’. In dit project van Sportplein Groningen staat de provincie Groningen in november in het teken van ‘aangepast bewegen en gehandicaptensport’.

Sportaanbieders nodigen belangstellenden uit om het sportaanbod te proberen. Daarnaast zijn er kennis- en netwerkbijeenkomsten voor trainers, coaches en sportverenigingen die meer willen weten over sport en bewegen voor mensen met een beperking.

Alfa-college, FC Groningen, Kids United en Sportplein Groningen zijn het samen eens over: ‘Iedereen die dat wil, moet kunnen sporten en bewegen. Ook als daarbij enige aanpassing voor nodig is’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden