RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuizen stabiel”

Foto: Publiek Domein

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen is in een ziekenhuis in de gemeente Groningen is gelijk gebleven met zaterdag. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

Net als op zaterdag zijn volgens het RIVM er nu 7,3 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit zeventien personen.

Landelijk

Landelijk zijn volgens het RIVM in het afgelopen etmaal 66 personen als overleden gemeld. Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 4.475. Ook zijn 75 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Het totaal aantal mensen dat nu in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, komt daarmee op 10.456. Het aantal positief geteste personen op het coronavirus steeg met 655 tot 37.845.

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Ook is er een vertraging met verwerking van meldingen in het weekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden