RIVM: Aantal coronapatiënten gelijk aan donderdag

Foto: RIVM

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen, dat opgenomen is in een ziekenhuis, is gelijk gebleven met donderdagmiddag, 7,3 opnames per 100.000 inwoners. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In absolute getallen is dit zeventien ziekenhuisopnames. Het was donderdag voor het eerst sinds elf dagen dat het aantal opnames gestegen was in de gemeente. Het aantal bevestigde besmettingen in de gemeente staat op 153, waarvan zeventien opgenomen (geweest) zijn in een ziekenhuis.

Landelijk

Het officiële dodental door het coronavirus landelijk is gestegen tot 4289. Het RIVM kreeg in het afgelopen etmaal 112 sterfgevallen door. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 123 naar 10.281. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 36.535. Dat zijn er 806 meer dan op donderdag. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden