Kippenvel, optredens zorgen voor een lach en een traan vanuit de hoogwerker

Met een hoogwerker een speciaal concert geven, Marc Roelaarts onder meer bekend van de coverband Ten Speed en Wall of Roses zorgde samen met Jaap Velema en Mandy Nijboer bij verschillende zorgcentra in de stad voor ontroerende momenten, blijdschap, meezingen en dansen en zéker op bepaalde momenten voor een brok in de keel.

Het initiatief van Marc Roelaarts was bedoeld om de bewoners en het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken en dit werd met meer dan enthousiasme ontvangen. Veelal krijgen de bewoners momenteel geen bezoek en dit gaf een lichtpuntje in deze moeilijke tijd rond het coronavirus.

Het drietal bracht een repertoire van van lang geleden afgewisseld met moderne muziek, van André Hazes tot Lady Gaga en Bradley Cooper.

Na de start op vrijdagavond bij Residentie Buitenzorg, werd zaterdagochtend gestart bij Maartenshof, met tussendoor het Heymanscentrum, was het ook genieten voor de bewoners van de Noordebrug, De Brink en De Dilgt in Haren en eindigend bij Woonlandschap de Leyhoeve.

© Fotografie Rieks Oijnhausen

En koud was het zeker in de hoogte, volop in de wind, maar het geluid en zang was er zeker niet minder om. Dansende, meezingende bewoners en het personeel genoten op de verschillende locaties.

Bij Mercator trad Richard Roossien zaterdagochtend op om de mensen daar een stukje warmte en gezelligheid te brengen. Ook hier werd volop genoten van bekende nummers van vroeger, van André Hazes tot Elvis Presley, van één kopje koffie tot ‘If I said you have a beautiful body’.

Vervolgens werd nog opgetreden voor de bewoners van Innersdijk en Ten Boer.

Lees ook: Speciale optredens voor bewoners en zorgpersoneel zorgcentra en verpleeghuizen in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden