Speciale optredens voor bewoners en zorgpersoneel zorgcentra en verpleeghuizen in Groningen

Foto: © Marc Roelaarts

Speciaal voor bewoners van woonzorgcentra, verpleeghuizen en zorgmedewerkers verzorgt Marc Roelaarts samen met Jaap Velema en Mandy Nijboer vrijdagavond en zaterdag optredens met een repertoire van lang geleden. De optredens vinden plaats via verreikers op afstand maar goed zichtbaar voor ‘het publiek’.

Dit hartverwarmende initiatief komt van Marc Roelaarts, zelf werkzaam voor de zorg, om de ouderen en medewerkers in de zorg een hart onder de riem te steken in deze moeilijke coronatijd.

Programma

De aftrap vindt vrijdagavond plaats bij Residentie Buitenzorg in Groningen. In twee blokken van een half uur, (van 18.00 uur tot 18.30 uur en van 18.45 uur tot 19.15 uur), worden bewoners op twee plekken toegezongen. Het repertoire van lang geleden bestaat ondere uit Jim Reeves, Ray Price, Merle Haggard, Eagles, Neil Diamond, The Everly Brothers en nog veel meer.

Zaterdagochtend begint de ‘serenade’om 10.30 uur Maartenshof (op de grote parkeerplaats achter het gebouw). Vervolgens zingt het trio in twee blokken van een half uur bij de overburen van het Heymanscentrum (van 11.45 uur tot 12.15 uur aan de tuinkant en van 12.30 uur tot 13.00 uur zijkant).

Een half uur later zingen ze een aantal moderne nummers voor de bewoners van de Noorderbrug vanuit de verreiker (van 13.30 uur tot 14.00 uur).

Bewoners van de Brink kunnen van 14.45 uur tot 15.15 uur genieten van de muziek, vervolgens gaat het trio door naar de Dilgt in Haren (van 15.45 uur tot 16.15 uur) waar de bewoners van de Cirkel kunnen genieten van de “MaMaJa-tour”.

Het speciale optreden eindigt bij Woonlandschap de Leyhoeve. Omdat de Leyhoeve uit zes blokken bestaat, speelt het trio zaterdag drie blokken van een half uur om de bewoners van een stukje gezelligheid te voorzien. (Tussen 17.15 uur en 19.15 uur, bij de hoofdentree, bij de binnentuin van Zorg 1 en bij de binnentuin van zorg 2). De overige drie blokken worden op een andere dag verrast met een optreden.

‘We vinden het een eer om alle bewoners van diverse huizen een aantal leuke momenten te bezorgen’, aldus Marc Roelaarts.

1,5 meter afstand

Mensen die willen kijken op één van de locaties wordt gevraagd om te letten op de regels van de RIVM.

• 1,5 m afstand houden;
• Geen groepsvorming.

Andere locaties

Omdat niet alle woonzorgcentra op één dag bereikt kunnen worden, zingt Richard Roossien ook bij een aantal locaties.

  • Om 10.30 uur met een hoogwerker bij Mercator in Lewenborg;
  • Om 13.00 in het weiland voor de bewoners van Innersdijk;
  • Om 15.00 uur voor de bewoners van Bloemhof.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden