Provincie Groningen ondersteunt bedrijven met zonnepanelen op bedrijfsdaken

Foto: De Redactie

De provincie Groningen gaat bedrijven helpen bij het realiseren van een zonnedak. Op de Groningse bedrijventerreinen liggen meer dan 6300 bedrijfsdaken van minstens duizend vierkante meter waar mogelijk zonnepanelen op kunnen komen.

Pas 5 procent van deze grote bedrijfsdaken wordt nu gebruikt voor het opwekken van duurzame energie. Het project ‘Verzilver uw dak’ moet ervoor zorgen dat er meer zonnedaken op bedrijventerreinen komen.

De provincie wil ondernemers stimuleren een SDE+ subsidie aan te vragen voor kansrijke zonneprojecten. Ook wil de provincie ondernemers die al een dergelijke subsidie hebben aangevraagd, helpen bij het verder ontwikkelen van hun initiatief.

Gratis dakscan

Groningse ondernemers op een bedrijventerrein kunnen gratis een dakscan krijgen, om te kijken of het dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook krijgen ze hulp bij de aanvraag van de subsidie. De volgende subsidieronde start op 17 maart 2020.

Informatiebijeenkomst

De regeling ‘Verzilver uw dak’ wordt uitgevoerd door bureau Over Morgen in samenwerking met duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim, de Groningse gemeenten en Enexis. Het project wordt uitgevoerd in de hele provincie Groningen.

Over Morgen organiseert informatiebijeenkomsten over de regeling voor ondernemers. De eerste is op donderdag 12 maart in Leek en de tweede op 17 maart in Bedum.

Kijk voor meer informatie op de website overmorgen.nl/verzilveruwdak.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden