‘Grootste Collectebus voor een toekomst zonder Alzheimer’ op Grote Markt

Foto: Alfa College

De ‘Grootste collectebus voor een toekomst zonder alzheimer’ komt vandaag 11 november in Groningen.

Het doel is aandacht vragen voor de collecteweek van Alzheimer Nederland en zoveel mogelijk geld in te zamelen om bij te dragen aan een toekomst zonder alzheimer. De tot collectebus omgetoverde touringcar van Connexxion doet deze week iedere dag een grote stad aan om aandacht te vragen voor de collecteweek.

Alfa College
Vandaag komen ongeveer 150 studenten van het Alfa-college in Groningen in actie voor stichting Alzheimer Nederland. De eerstejaars studenten Verzorging en Verpleging krijgen een speciale voorlichting over Alzheimer.

Na de voorlichting vertrekken de studenten met ‘De grootste collectebus voor een toekomst zonder Alzheimer ‘naar de Grote Markt om te collecteren. Het doel van deze themadag is om zoveel mogelijk geld op te halen, maar vooral om uit de klaslokalen te komen en meer te leren over de ziekte.

De Alzheimer themadag is de aftrap van een nieuw project waarin de studenten vrijwilligerswerk gaan doen voor hulpbehoevenden. De studenten gaan vanaf het tweede jaar stage lopen en op deze manier komen de eerstejaars studenten al in contact met zorgvragers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden