Forum Groningen verwelkomt miljoenste bezoeker

Ellen (miljoenste bezoeker) en Willem Dijkstra knippen het lint met ballonnen door.
Foto: ©Niels Knelis.

Forum Groningen heeft donderdagochtend haar miljoenste bezoeker verwelkomd. Het echtpaar Willem en Ellen Dijkstra uit Groningen werd ontvangen met bloemen en champagne.

Het echtpaar was nog nooit in het Forum geweest. Ze werden in het zonnetje gezet en mochten een lint doorknippen, waarna tientallen gouden, witte en zwarte ballonnen opstegen.

‘In drie maanden tijd ruim een miljoen bezoekers overstijgt onze verwachtingen natuurlijk’, aldus Forum Groningen. Dirk Nijdam, algemeen directeur Forum Groningen: “Hoewel we best op wat aantallen hadden gerekend overtreft dit werkelijk alle verwachtingen. Maar het mooiste is om te zien dat het gebouw gebruikt wordt zoals het is bedoeld. Vrijwel iedereen vindt er iets wat hij of zij leuk vindt. Het is goed te zien dat het zo veel verschillende mensen, jong en oud, van dichtbij en van ver trekt.”

Sinds de opening op 29 november aan de Nieuwe Markt in Groningen kende het Forum lange wachtrijen tot buiten het gebouw. In het Forum, dat tien verdiepingen telt, is onder andere de bibliotheek, expositieruimtes, studieplekken, de bioscoop, het Smartlab, een restaurant en een dakterras met fenomenaal uitzicht aanwezig. Het nieuwe museum Storyworld met strips, animaties en games opende in januari.

Eerste drie maanden

Naast een bezoek aan het gebouw zelf was er in de eerste drie maanden van alles te doen en zien in het Forum. Zo openden de eerste internationale expositie over kunstmatige intelligentie. Er waren uitverkochte zalen tijdens onder meer de Newsnight met Janine Abbring en Arjen Lubach, de talkshows met Tim den Besten en Poetry per Tutti met Akwasi. Nog los van de succesvolle pocketedities van respectievelijk het IDFA en IFFR en het eigen Roald Dahl Festival voor de jongste bezoekers. Ook speelt het grote aantal gratis programma’s en faciliteiten een rol in de populariteit van het Forum.

Het enorme bezoekersaantal is goed terug te zien in de kaartverkoop en het aantal leden. Sinds de opening meldden zich 1.800 nieuwe leden voor de bibliotheekfunctie in het Forum. Maar het filmbezoek spant de kroon: sinds de opening steeg dit met maar liefst zestig procent.

Ook is het aantal berichten op Instagram, Facebook en Twitter over het Forum geëxplodeerd sinds de opening.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden