Toeritten van knooppunt Westerbroek komend weekend gestremd

Foto: Google Maps

De beide toeritten (39) vanaf knooppunt Westerbroek naar de N7 en A7 zijn vanaf vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 24 februari 5.00 uur afgesloten.

Het verkeer komend vanaf het knooppunt kan niet naar de N7 richting Euvelgunne en niet naar de A7 richting Hoogezand. Het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Euvelgunne, meldt Groningen Bereikbaar. De afritten van de N7 en A7 naar knooppunt Westerbroek blijven wel open.

De werkzaamheden bestaan uit het aanvullen van de bermen met zand. Vanwege PFAS-wetgeving heeft dit een aantal weken stilgelegen. Nu de wetgeving is aangepast, kunnen deze werkzaamheden worden uitgevoerd.

Uitzondering voor wedstrijd FC Groningen

In verband met de thuiswedstrijd van FC Groningen zaterdagavond tegen VVV Venlo wordt voor de supporters na de wedstrijd tussen 22.00 en 00.00 uur een tijdelijke doorgang gemaakt op het knooppunt Westerbroek.

Nieuwe bypass nog niet open

De afgelopen maanden is volgens Groningen Bereikbaar ‘flink gewerkt’ aan knooppunt Westerbroek door Combinatie Herepoort.

‘Het knooppunt is aangepast zodat het meer verkeer kan verwerken. Op de wegen naar de rotonde toe zijn extra rijstroken aangelegd. Ook is er een nieuwe bypass aangelegd voor het verkeer richting Hoogezand’.

Het werk is bijna klaar, maar de bypass is nog niet open. Behalve het aanvullen van de berm met zand, moet ook de bebording nog geleverd worden. Zodra deze bebording geleverd is, wordt deze geplaatst en dan kan de bypass in gebruik worden genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden