Forum Groningen trekt ruim 400.000 bezoekers in openingsmaand

Foto: Forum Groningen

Het nieuwe Forum Groningen trok sinds de opening op 29 november ruim 400.000 bezoekers. Op 31 december om 12.00 uur stond de teller op 406.302.

Dirk Nijdam, algemeen directeur Forum Groningen: “We wisten dat het de eerste weken erg druk zou worden, maar ruim 400.000 in een maand, dat gaat natuurlijk elke verwachting te boven.”

Dak in trek, fors veel nieuwe leden en ruimte voor onverwachte optredens

Sinds de opening is het vrijwel elke week even druk is geweest. Vooral in de weekends en in de kerstvakantie was er veel publiek. Elke zaterdag was tot dusver goed voor circa 20.000 bezoekers. Soms was het zo druk dat er, net als in het openingsweekend, een rij ontstond en het publiek even moest wachten.

De sfeer is er niet minder om, de bezoekers zijn erg enthousiast. Vooral het dak trekt veel bekijks. De nieuwe opzet van de bibliotheek valt ook in de smaak met bijna 1.000 nieuwe leden in vier weken tijd.

Ook de activiteiten in het Forum, zoals de films, het IDFA in Groningen, de tentoonstelling AI: More than Human en het Roald Dahl Festival werden goed bezocht. En er was plaats voor onverwachte events in de hal zoals een flashmob van leerlingen van het Werkman College en een optreden van een kerstkoor. Tussen alles door wordt ook gewoon gestudeerd, geborreld, een krant gelezen en worden boeken geleend.

De bezoekaantallen worden geteld met intelligente camera’s en detectiepoortjes.

Forum Groningen

Het Forum biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen met internationale exposities, Storyworld (vanaf 11 januari), vijf filmzalen, een multifunctionele zaal, de bibliotheek, het Smartlab, horeca en een dakterras met fenomenaal uitzicht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden