Groningse bruiden besteden meeste aan trouwjurk

Foto: Publiek Domein

Groningse bruiden besteden het meeste aan een trouwjurk. Met een budget van 1.843 euro geven Groningers 31 procent meer uit aan hun jurk dan gemiddeld.

Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl, dat de trouwbudgetlijsten van 4.028 Nederlandse koppels analyseerde.

Ondanks dat een relatief groot deel van het budget opgaat aan een trouwjurk, liggen de uitgaven voor een trouwpak 6 procent onder het landelijk gemiddelde. Een Groningse bruidegom besteedt gemiddeld zo’n 917 euro aan zijn pak voor de grote dag. In Groningen spendeert een bruidspaar 3.409 euro aan het uiterlijk.

In heel Nederland liggen de gemiddelde uitgaven lager, namelijk op 3.096 euro voor onder meer de trouwjurk, het trouwpak, het bruidsboeket en de bruidsmake-up.

Van het totale budget geven Groningers 23,6 procent op aan het uiterlijk, terwijl dit aandeel bij een Nederlands echtpaar zo’n 21 procent bedraagt.

Groningers besteden in totaal gemiddeld 14.471 aan hun trouwdag. Dat budget ligt iets onder het landelijk gemiddelde van € 14.585.

Kijk voor meer informatie: www.theperfectwedding.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden