GGD Groningen houdt Open Huis

Foto: De Redactie

GGD Groningen bestaat 100 jaar en organiseert daarom vandaag, vrijdag 12 april een Open Huis.

De GGD is dagelijks bezig met de gezondheid van de inwoners van alle gemeenten in de provincie Groningen. Dit doen ze met verschillende taken, zoals de jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau en spreekuren op de scholen voor voortgezet onderwijs), tuberculosescreening, medische milieukunde (advies over asbest of schimmel in huis) en seksuele gezondheid (voorlichting, spreek¬uren en behandeling tegen SOA’s).

Het meest bekend is de afdeling reizigersadvies voor mensen die naar verre landen reizen en vaccinaties nodig hebben. De GGD voert ook taken uit die minder bekend zijn, zoals het keuren van kinderdagverblijven op hygiëne en pedagogisch klimaat.

100-jarig jubileum

GGD Groningen wil het 100-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Jos Rietveld, Directeur Publieke Gezondheid, zegt: “We willen alle belangstellenden graag laten zien wat we doen. Er staan stands buiten op het Hanzeplein, binnen op de begane grond en op de eerste verdieping. Speciale aandacht hebben we voor onze jonge bezoekers; er zijn ‘s middags veel kinderactiviteiten. Zeker als het gaat om gezond leven geldt het devies: jong geleerd is oud gedaan!”

Op het programma staat onder meer dansen in de silent disco, een gehoortest laten doen, informatie over de Jeugdgezondheidszorg verkrijgen of een voorstelling van CSI bijwonen.

Het Open Huis is te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur aan het Hanzeplein 120. Vanaf 14.00 uur er ook een programma voor kinderen.

Op de website www.ggd.groningen.nl is het programmaboekje te vinden met een overzicht van alle stands en activiteiten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden