Koning opent Energy Transition Centre in Groningen

Foto: CC BY 2.0/ Creative Commons/Flickr/Srslyguys

Zijne Majesteit de Koning opent dinsdagochtend 13 oktober 2015 het Energy Transition Centre (EnTranCe) in Groningen.

De Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe werken nauw samen met bedrijven op zoek naar innovatieve oplossingen voor de overgang naar een duurzame samenleving gebaseerd op schone energiebronnen.

Het nieuwe gebouw van EnTranCe op de Zernike Campus in Groningen biedt studenten, onderzoekers en deelnemende bedrijven de benodigde technische faciliteiten, kennis, ondersteuning en een netwerk.

Nieuwe idee├źn worden rechtstreeks gekoppeld aan bestaande en toekomstige markten. Start-ups kunnen hierdoor directe ondersteuning krijgen van specialisten uit diverse sectoren.

Rondleiding
De Koning krijgt na de opening van EnTranCe een rondleiding. Studenten van mbo-, hbo- en wo-instellingen laten samen met docenten en ondernemers de nieuwste ontwikkelingen in de duurzame energieketen zien.

Zij tonen de Koning diverse projecten waarin mobiliteit en wonen elkaar versterken, zoals zonnepanelen op water en een brandstofcelauto.

De Hanzehogeschool Groningen richt zich op energie(transitie) in het onderwijs en onderzoek. Daarbij zijn kenniscentra, lectoraten, opleidingen, studenten en docenten betrokken. Inmiddels zijn er twee masteropleidingen op dit gebied.

In Energy Academy Europe brengen Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit hun energieonderwijs en onderzoek samen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden