Wijkdeal De Wijert: Samen werken aan een groene stad

Foto: Mickey Ras

In Groningen start deze zomer een nieuw traject voor mensen die een uitkering van de gemeente Groningen ontvangen. Zij kunnen zich aanmelden voor een participatiebaan als Assistent Hovenier en tegelijkertijd een erkende MBO opleiding volgen.

Vanuit Wijkdeal De Wijert (www.wijkdealdewijert.nl) is de grote behoefte aan groen in de wijk kenbaar gemaakt. Door de unieke samenwerking tussen bedrijven in het groen, Gebiedscoöperatie Westerkwartier, TerraNext en de gemeente Groningen, wordt nu op deze wensen ingespeeld.

Kandidaten die de opleiding succesvol afronden, hebben aan het einde een diploma op zak waarmee zij gewild zijn op de arbeidsmarkt. Wie dit traject doorloopt, heeft bovendien de garantie op een betaalde baan bij één van de deelnemende hoveniers.

Tijdens de een- of tweejarige opleiding ontvangen de deelnemers twee keer per jaar een premie van 600 euro bovenop de uitkering. Om mee te kunnen doen moet je tussen de 27 en 65 jaar oud zijn en in staat om lichamelijk werk te verrichten in de buitenlucht.

Kennismakingsbijeenkomst

Belangstellenden, die geïnteresseerd zijn of meer willen weten kunnen naar de kennismakingsbijeenkomst op woensdag 27 juni komen. De bijeenkomst is bij de Innovatiewerkplaats, aan de van Schendelstraat 9 in Groningen. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur kan men hier vrijblijvend inlopen om kennis te maken.

Als belangstellenden niet kunnen op deze datum, stuur dan een mail naar [email protected] en kom langs voor een persoonlijk gesprek.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen