Groninger Forum ontvangt half miljoen voor nieuw stripmuseum Storyworld

Storyworld
Foto: © NorthernLight

De directie van het Groninger Forum heeft dinsdag 20 februari 500.000 euro gekregen voor het nieuwe stripmuseum Storyworld tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala. Het geld is een eenmalige schenking en bestemd voor de inrichting van Storyworld, het nieuwe Nederlandse museum voor strips, animatie en games, dat in 2019 een plek krijgt in het nieuwe Forumgebouw.

De collectie van het huidige Nederlands Stripmuseum, dat met de opening van Storyworld wordt opgeheven, wordt ondergebracht in Storyworld.

Storyworld: hét Nederlands museum voor strips, animatie & games

Storyworld is een stoer en eigentijds museum waarin het beeldverhaal centraal staat en creativiteit wordt gevierd. Naast het tonen van Nederlandse en internationale successen is Storyworld een museum waar bezoekers van jong tot oud zelf aan de slag kunnen met alle bouwstenen en aspecten van strips, games en animaties.

Storyworld zoomt als enige museum in Nederland in op de nationale hoogtepunten op het gebied van strip, games en animaties. Van klassiekers tot werk van aanstormend talent, van beeldkunstenaars tot grote gamestudio’s met internationaal succes; in Storyworld vind je de beste werken van Nederlandse bodem.

Naast het bewonderen van deze schatten ontwikkel je in Storyworld vaardigheden die nodig zijn om beeldverhalen te begrijpen en natuurlijk ook om ze zelf te maken. Het is kortom dé plek waar je de kracht van het beeldverhaal ervaart en waar de creativiteit geprikkeld wordt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden