Tweede Kamercommissie naar Groningen voor hoorzitting gemeentelijke herindeling

Foto: Gemeente Groningen

De vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer brengt vrijdag 19 januari een werkbezoek aan de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. De aanleiding van het bezoek is het wetsvoorstel tot herindeling van de drie gemeenten.

De nieuw te vormen gemeente zal ongeveer 230.000 inwoners tellen. De eventuele ingangsdatum voor de herindeling is 1 januari 2019.

Naast een oriëntatie in het gebied organiseert de Kamercommissie een hoorzitting. Deze hoorzitting is openbaar.

Hoorzitting herindeling

Tijdens de hoorzitting kunnen organisaties en burgers aan de Kamerleden duidelijk maken hoe zij denken over de herindeling.

Ook hebben de Kamerleden van de vaste commissie van Binnenlandse Zaken al veel zienswijzen schriftelijk toegestuurd gekregen.
Voorafgaand aan de hoorzitting bieden Het Burgercomité Haren en het Burgerinitiatief Noordelijke Hondsrug bieden voorafgaand aan de hoorzitting een petitie aan.

De hoorzitting wordt gehouden van 13.30 uur tot 16.00 uur in Congrescentrum Hanze Plaza, Protonstraat 16, 9743 AL Groningen.

De agenda voor de hoorzitting is vastgesteld door de Kamercommissie.

De hoorzitting kan door belangstellenden worden bijgewoond. De bijeenkomst wordt ook gestreamd, voor belangstellenden die niet aanwezig kunnen zijn.

Nadere informatie over de agenda van de hoorzitting en de mogelijkheid tot streamen volgt op de site van de commissie.

 

Reacties

0