Wijzigingen Raad van Toezicht stichting Vier 5 mei

Foto: Archief De Redactie

Stichting Vier 5 mei, de organisatie die onder andere verantwoordelijk is voor de organisatie van Bevrijdingsfestival Groningen heeft sinds begin dit jaar een nieuwe bestuursmodel. Per 1 januari 2018 vinden er wijzigingen plaats in de Raad van Toezicht (RvT), vanuit het perspectief van een rooster van aftreden.

De voorzitter van de RvT, Mohn Baldew treedt 1 januari af. Baldew was eveneens voorzitter van de stichting van 1 juni 2012 tot 1 maart 2017 en voorheen penningmeester sinds 1 juli 2008. Baldew was gemeenteraadslid voor de PvdA in Groningen van 2006 tot 2012. Hij is werkzaam als controller bij het Noorderpoort en mede-eigenaar van Martinizorg.

Hij wordt opgevolgd door Rob Vinke, die sinds 1 april 2013 betrokken was bij het stichtingsbestuur als penningmeester. Vinke is directeur/eigenaar van adviesbureau Het Zuiderlicht.

De oude situatie bestond uit een een directeur met een apart bestuur. Sinds 1 maart 2017 is er een directeur/bestuurder (Diederik van der Meide) en een Raad van Toezicht. Er volgden geen personele consequenties uit deze wijziging, de oude bestuursleden traden allen toe als lid van de RvT.

De grote verantwoordelijkheid die ligt bij de uitvoering van Bevrijdingsfestival Groningen, met name als het gaat om concrete veiligheidsmaatregelen, vroeg om een andere inrichting van het bestuurlijk mandaat.

Ook Katy van Hasselt, bestuurslid sinds 1 maart 2007 en Bernadette Diekstra, eerst lid en vervolgens secretaris van het bestuur (later vicevoorzitter sinds 1 januari 2008) nemen afscheid.

Nieuw lid van de RvT, Anja Aaldering is tot 1 januari 2018 directeur/bestuurder bij de MJD te Groningen. Annet Dijkema blijft zittend lid van de RvT, naast de nieuwe voorzitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden